Gallery

De la Segafredo la Stalingrad, cu masina de gaurit

Multe s-au petrecut de cind n-am mai virit nasul in blog, dar sa zicem ca am lipsit cu folos! Ca sa deshidem, avem nevoie de doar citeva topuri de hirtie A4 scrise cu tot felul de prostii, miliarde de aprobari, stampile, semnaturi, avize, de la varii comisii, comitete, organe, institutii, cioclasi, trepadusi, specialisti, aflati in treaba… Muuuuulta birocratie, ca sa nu-ti iesi din forma!

Intre timp, lumea din jurul meu muncea cu spor!

N-am reusit sa inteleg la inceput pasiunea asta pentru bere, insa judecind dupa cit s-a muncit la mobila (care a fost facuta manual in intregime!), parca as gasi niste circumstante atenuante. Arata splendid! Pe urma, n-as neglija nici faptul ca am reusit sa semnam contractul cu Segafredo, ceea ce inseamna ca va fi o cafea excelenta! Ne-au adus masina, au instalat-o, au testat-o, ne-am lins pe buze.

De n-ar fi, nu s-ar povesti! Pentru cei care au vizionat deja filmul Stalingrad, e mai lesne de inteles. Ceilalti, va rog, faceti un pic de efort! Incercati sa va imaginati cum suna un tanc in plina actiune. Inchideti ochii si amintiti-va secventa cu tancurile rusesti sarjind pe imas. Cam la fel suna si frigiderul pe care ni l-au adus cei de la Coca-Cola, pentru ca, nu-i asa, trebuie sa avem si ceva american. E ca la nunta: ceva rosu, ceva de imprumut, ceva…

Iata monstruozitatea!

Iata monstruozitatea!

 Deci, adaugam “tacanitul” tip senila la ambianta altminteri domestica si ne imaginam ca un sunet oaresicare va mai scoate si masinaria de inghetata, un altul masinuta de cafea, adaugam cu nadejde si risnita, ne lacomim auditiv si cu o masina de gheata, plus un biziit tandru si electric de la vitrina, un fornait de la storcatorul de fructe, deci una peste alta, cei de la ORDA pot sta cuminti, nici ca mai are sens sa punem muzica. In plus, dupa cum spunea unul din artistii care au faurit splendoarea de local, e ca si cum ar cinta vreo trupa din zilele noastre: nu e muzica, e adevarat, dar nici ce se cinta pe la noi nu e muzica, sint sunete! Unele chiar dubioase. Totusi, inca nu am renuntat la ideea de a pune un ceas cu cuc. Ca sa existe si o cireasa pe tort! Bun! Intre timp s-a pus si boilerul! Un alt sunet caldut va veni si de la asta. Dar mai conteaza? In fundal mai biziie o masina de gaurit. Iata! Pe asta n-o vom mai auzi multa vreme. Ca niste lebede electrice, cele opt lampi isi intind parca giturile prelungi peste intreg spatiul. Mai sint doua zile de lucru. Daca toate vor fi in buna regula, poate ca de martisor vom putea sa deschidem larg usa. 

 Mai trebuie raschetata marmura de pe jos, iluminata vitrina, facute fatadele, dar lista e inca atit de lunga ca nici macar nu merita gindita, necum scrisa! Si, mai presus de orice, curatenie “luna si bec”, ca vin cei de la “directie” sa constate cit e de luna, cit e de “electric bulb” totul. Igiena, Protectia muncii, pompierii, gunoierii, primaria, Baba Cloanta… Da… Acolo, inauntru, cineva lucreaza. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s