Gallery

Luminita de la capatul tunelului

Cindva, pe la sfirsitul secolului al XIX-lea, in fata cladirii, care statea nitel strimb, anume trasa putintel spre intrarea in biserica, exista o fintina, iar birjarii opreau linga ea. Cladirea avea tot un singur etaj, insa podul era generos, aproape inca o data cit intreaga casa, cu etaj cu tot. Mai jos, venind dinspre biserica, urmatoarea casa avea o intrare strajuita de coloane. Ca piata era desfundata si adesea pustie, stau marturie  cele citeva imagini de epoca existente.

Acum, dupa ce a trecut inghetul si a disparut si zapada din piata, cind vopseaua s-a uscat si mobilierul facut manual de cei mai daruiti artisti clujeni s-a aliniat la locul ei, cind aparatele au fost deja puse in priza, marfa cumparata si aranjata cu grija in raft, as putea spune ca se intrezareste “luminita de la capatul tunelului“.

Miine dimineata deschidem!

Pentru cei care vor un “irish” in pahar de cafea ca sa nu-si dea seama seful ca…, pentru cei care vor sa-si aminteasca un “flavour” de anii ’80 – cel mai bun “nechezol“, pentru copii cacao sau ciocolata calda, pentru cei normali, cafea, ceai, freshuri, ce-o mai fi si ce s-o mai gasi pe la noi. Si patiserie. Proaspata.

In rest, fosta “piata mica” a Clujului pare sa fi ramas la fel! Aceeasi piatra, parca, pe jos, aceleasi ziduri batrine si prietenoase, aceeasi biserica eleganta. Numai noi sintem oarecum noi in zona.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s