Gallery

Fara numar! De la nasu’ Francisc!

Inca de dimineata, desi dimineata de weekend, Francisc s-a pus in usa ca sa-si intimpine musteriii! A decis el sa faca vinzari record! Cel putin, noi asa am crezut. Ne-am si gindit pe data ca, iata, asa arata un ursulet cuminte care a dormit bine si se trezeste devreme si plin de voiosie. Asa ca, parca nevrind sa ne contrazica, Francisc s-a pus pe treaba. Organizat. A zis ca prima data trebuie “sa ne scapam“de tot ce contine crema de cioco. Asa a si facut. “Ne-a scapat”. Stie, pesemne, ca daca ii vede cineva mutrita si daca il mai si aude pronuntind cuvintul magic “cioco” nu are de ales! Ne-am gindit noi.

Ce sa vezi? Pe masura ce mormaia el catre trecatoi, tot asa ii dispareau de pe tavita bunataurile. Totul parea in buna ordine.

Nici n-a terminat bine povestea cu “cioco“, ca Francisc a si inceput sa mormaie ca ii trebuie “tavita nr.5“. Dar oare apucase sa ne spuna despre asta ceva inainte? Nici vorba! Asa ca, nimeni n-a stiut despre ce tavita tot povesteste Francisc. Sau o fi altceva, ca doara sint atitea produse care poarta in denumire si cifre: Chanel5, de exemplu. Apoi, Old no.7, sau Street 8 si tot asa.

Plus ca nimeni nu pricepea de unde atita graba! Dar Francisc tot insista, si dupa vreo citeva incercari nereusite de a-l smulge din usa, am reusit sa-l ducem totusi inauntru si sa-l asezam pe un scaun. Si sa-l descoasem.

Ei bine, n-o sa va vina sa credeti! Francisc a tras cu urechea pe afara si a auzit ca mai tirziu va veni o mireasa si s-a gindit el ca pina atunci sa-si termine toate trebusoarele ce le-avea in minte ca sa poata sa participe si el.

Asa incit, iarasi a inceput sa mormaie despre ‘tava 5“.

Dupa indelungi cercetari am inteles despre ce era vorba! Numai ca, a urmat, la foarte scurt timp dupa asta, “tava 7“. Doamne, ne-am zis, s-a prapadit creierasul ursuletului! Ce ne facem? Lui Francisc ii trebuiau toate!

Nici nu s-a ispravit bine povestea cu “tava 7” ca a si inceput cu “tava 9” si lucrurile pareau s-o ia intr-un crescendo greu de stavilit! Ce mai putea urma? Numarul 11?

Inainte sa putem noi sa pricepem ce se intimpla de fapt, Francisc a si inceput sa se uite in oglinda si sa-si tot aranjeze cravata, sa-si netezeasca motul, ma rog, sa se ferchezuiasca. Abia atunci s-a observat ca nu prea mai avem nimic pe tavite. Ne-a linistit, insa, Francisc. Le-a schimbat pe inimioare.  Si cu inimioarele ce vrei sa faci, Francisc?

Eh, n-a mai apucat sa ne zica, dar am inteles si singuri. Ei bine, n-am facut averi nici azi. Si nici Francisc n-a batut vreun record la vinzari. In schimb, i-a facut ochi dulci unei mirese si apoi a topait fericit toata seara povestind ca de acum, ca a vazut mireasa, va fi foarte norocos. Sau poate il inchiriem ca sa fie nas. Ne mai gindim.

Advertisements

2 comments on “Fara numar! De la nasu’ Francisc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s