Gallery

Afro-bule, dansuri si prajituri

Abia regasita Europa e un mizilic! Un spatiu trist, impartit intre malluri si joburi. Un soi de vid, si asta oarecum gol si pe de-asupra gaurit in mijloc. Clar? Viata adevarata are ritmuri “afro”. Mai exact afro-braziliene. Relaxarea preferata, la fel de cosmopolita, se cheama Capoeira Angola. Adica “arta braziliana de lupta, dans si joaca”, ce se preda pentru modica suma de 40 de lei pe zi. Cred ca am picat tocmai la balul de absolvire!

In fine, daca nu va plac tobele, nici mersu’ leganatu, dar aveti macar o frizura “afro”, e in regula, putem discuta despre baloane de sapun! Si ce baloane! Grandomanice! De se sperie pudelul doamnei ce sta lipita de perete.

Desi… din pacate, chiar exista si o vaianta occidentala, postindustriala, consumerista, decadenta in materie! Iata!

Dar, intorcindu-ne la ale noastre, mai afro, ca sa fim in ton cu muzica, cu dansul, moda si chiar cu bunele maniere de azi,  am inventat si noi checul afro, mai precis chiar checul somalez! Mic si dragut. Stiti doar ca somalezii prefera chestiile usoare, nu vor sa-si ingreuneze inutil digestia.

Iar daca mai exista si hapsini pe lumea asta, si chiar nu apreciaza noile stiluri de viata, pai le putem atine calea cu odioasa noastra tarta cu mere si nuci. Puteti bate toba cit vreti: aici zace caloria de aur!

Si ca sa nu existe dubii, da, ne putem scalda si in cioco! Ne-am luat fintina de ciocolata! Spre deosebire de pretioasele  investitii ale primariei, la asta – a noastra, melodiile ii cam lipsesc. Dar suplinim destul de bine aceasta impardonabila absenta cu ritmurile tribale de afara, chiar daca nu in fiecare zi. Si, ca sa fim cinstiti, decit sa ne scaldam noi in cioco, nu mai bine tavalim niste capsuni si by request le tragem si-o rochita din frisca?

Dar de unde credeti ca vin boabele de cacao? Pai tocmai din Coasta de Fildes, Ghana, Nigeria, Brazilia… E o chestie afro-braziliana pina si asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s