Gallery

Cel mai bun frappe din galaxie!

Aseara, Francisc a stat si s-a gindit enorm de mult. Pina la urma, am aflat de la el ca pregateste ceva delicios pentru astazi! N-a fost usor sa-l smulgem din starea lui de meditatie intensa, sora cu nirvana, dar cineva trebuia sa faca si treaba asta!

Si, dupa ce a cugetat suficient, iar pentru asta chiar garantam, Francisc ne-a dezvaluit cum si-a imaginat el ca se poate obtine ceva cu adevarat bun! Bun si adecvat unei veri fierbinti. Deci, zice Francisc, se pune in shaker ingredientul secret, rece ca gheata, si niste gheata, evident, apoi se amesteca bine. Bine de tot!

De aici, lucrurile incep sa se simplifice miraculos! Se ia un pahar si se muta compozitia acolo! De-acuma, v-ati prins, desigur, ca discutam despre un frappe! De la taica Zorba si neamul lui. Si ingrediente latine. Segafredo.

Se lasa loc – cam vreo 2 degetute – pentru “fainosag”. Ca mai sint de adaugat citeva lucrusoare pentru ca toata lumea sa fie fericita. Asa zice Francisc. Si el chiar se pricepe!

Aha! Deci nu strica acum, la urma, un pic de frisca si nici toppingul nostru aromat! Cam asa arata! Bun si rece!

De aici e chiar foarte simplu! Nu mai avem nevoie decit de pai ca sa ne punem pe terasa si sa ne bucuram de minunatia asta! In fond, stiti cum se spune: este bautura celor comozi (sa nu folosim termenul de lenesi!). De parca s-ar astepta cineva ca pe canicula sa devii sprinten! Dar hai sa va spunem cite ceva despre ce si cum s-a inventat acest “Greek frappe”.

Ei bine, se pare ca exact asa cum se intimpla cu toate lucrurile bune de pe planeta asta, si frappe-ul s-a descoperit accidental, de  un anume Dimitris Vakondios, prin anii ’50. Cica nu avea apa fierbinte. Asa ca… a incercat ceva rece ca gheata. A mai durat vreo 20 de ani pina a “molipsit” lumea! Retetele, desigur, difera. Nu trebuie sa va spun ca reteta noastra e cea mai grozava din toata galaxia! 🙂 Va pupa Francisc. S-a dus putin sa pape o inghetata…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s