Gallery

Toamna si iarna de poveste la Francesca (intrati si votati!)

Se zice ca Francisc isi face vara ceai cu rom, iar Kiki iarna isi cauta inghetata. Pentru ca sint buni gospodari… La fel, tot din timp, ei se gindesc si la prietenutii lor care il asteapta pe Mos Craciun! Oho, cit mai e pina atunci, vor zice unii! Dar Francisc si Kiki stiu bine ca nu mai e asa de mult. Ca mai dorm de citeva ori si gata, a si venit. Si cite si mai cite trebuiesc organizate pina atunci.

Bunaoara, Kiki a si comandat deja mesele si scaunelele pentru Francesca, pentru ca vrea sa se intilneasca si iarna cu prietenutii lui. Iar Francisc a facut planurile. Dar, sincer, nici Kiki si nici Francisc nu si-ar putea imagina toamna cea lunga, si apoi iarna, fara micutii lor.

Asadar, pentru toti prietenii lui Francisc si pentru toti prietenii lui Kiki, abia acum incepe cea mai minunata aventura! Pentru ca urmeaza lunile de poveste. Kiki si Francisc vor deschide larg cufarul cu surprize! Si nu vor hiberna deloc!

Pentru ca Francesca nu are cine stie ce spatiu, si pentru ca lucrurile sa iasa asa cum trebuie, e insa nevoie de un pic de  organizare.

Sa vedem insa la ce s-au gindit ursuletiiii! Pentru ca s-au gindit mult si bine la absolut toti prietenutii lor.

Iata ce va propune Kiki! In primul rind, pentru ca peste tot se gasesc tot felul de lucrusoare miraculoase de-ale toamnei, tot felul de bobite dragute – macese, porumbe, catina, mahonia, tot felul de crengute si de frunzulite superbe, tot felul de nuci, de castane, de alune, ghinda, este momentul numai bun pentru citeva aranjamente / decoratiuni de toamana. Nu mare lucru. Ce da Mama Natura si un pic de fantezie pe linga. Deci, daca prietenii lui Kiki (mici sau mai mari) ii aduc aranjamente de toamana, nu doar ca acestea vor fi expuse la Francesca, dar Kiki e decis sa si premieze cel mai frumos si mai ingenios aranjament cu un dovlecel ornamental cu autograf. In cadru solemn. Cind? Pai, in serile cu povesti. Si vom reveni la asta.

Pina atunci, sa-l lasam pe Francisc sa si pirasca nitel! Zice Francisc, dar nu putem fi tare siguri de asta, Kiki si-ar fi facut un mic aranjament de toamna, ca sa-i ramina lui dovlecelul fermecat, numai ca fiind destul de lenes, nu s-a dus sa caute frunze dragute sau crengute sau alte cele. Nu, nici vorba! Si-a facut rost de o casetuta in care si-a pus frumos o nuca si ceva alune, ba inca zicea si ca le-a aranjat “artistic”.

Tare s-a mai suparat Francisc pe “lenesul lenesilor”, cum l-a numit pe Kiki, mai ales ca el nici nu are voie sa participe la concurs. Cum nici Francisc nu va participa, pentru ca el oricum nu are nevoie de autograf de la Kiki, si nici de dovlecel. Si, mai presus de toate, a zis ca nu vrea sa participe la nici un concurs, fiind organizator. In fine, au mai fost discutii pe acolo, dar nu mai intram in detalii.

Iata ce va propune Francisc! Ca sa nu ramina mai prejos, si Francisc organizeaza pentru prietenutii lui (mai mici sau mai mari) un concurs asemanator, cu desene de toamna. Si de Halloween… ca sa fim mai exacti. Francisc va premia desenul cel mai haios cu vrajitoare pe matura, iar marele premiu consta in carti postale cu Kiki si Francisc. O minunatie! Dar, Kiki a zis ca cine nu aduce mai intii o frunzulita, o castana, ceva, sa nu se “califice” pentru proba cu vrajitoarea. Mai ales ca, daca tot nu concureaza, a zis ca vrea neaparat sa faca parte din “juriu”. Si, pentru ca tot vor fi destule “carti postale”, sint permise oricite desene. In limita rezonabilului.

Iata ce propun Kiki si Francisc, impreuna! Daca tot nu hiberneaza, Kiki si Francisc vor cel putin sa auda povesti frumoase. Povesti de toamna. Si pe urma si povesti de iarna. Cele mai frumoase povesti, asadar, se vor spune la Francesca. Si daca totul va merge bine, pentru ca toti copiii au fost cuminti anul acesta, deschidem si un “atelier” de scris scrisori lui Mos Craciun care in final va veni personal la Francesca sa ii intilneasca pe prietenutii mai mici (si mai mari) ai lui Kiki si Francisc… Undeva tot trebuie sa vina si Mos Craciun, in carne si oase, nu cu barba din vata, si cu sac adevarat si cu cadouri adevarate. Cu cele din scrisori.

Pina atunci, vin si bancutele, mesele, scaunelele si va avea toata lumea loc sa stea. Asa incit, maici si tatici de pitici, asteptam idei constructive, si pina una-alta, hai sa votam in ce zi a saptaminii sa fie povestile.

Concomitent, orice idee mai aveti, orice credeti ca Francisc si Kiki ar putea face, scrieti la comentarii. Daca tot nu se hiberneaza, garantat ca cineva o sa citeasca in fiecare zi tot ce scrieti. Pina atunci, un singur anunt mai are de facut Francisc. Anume ca a facut rost de canite pentru vin fiert. Nici chiar parintii nu trebuie sa sufere. Iata:

Advertisements

One comment on “Toamna si iarna de poveste la Francesca (intrati si votati!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s