Gallery

Chef de Cappuccino

Asa, ca de o zi inca prietenoasa de octombrie, poate cel mai bine merge un cappuccino. Nu e nici prea-prea, nici foarte-foarte! Numai potrivita cu vremea de afara. In ton cu nuantele pastelate ale frunzelor, in deplin consens cu ultimele raze blinde ale toamnei. O invitatie de a mai sta o data pe terasa. Pina se mai poate.

Kapuziner, este probabil tot o inventie vieneza, dar ceea ce stim sigur este ca in jurul anilor 1700 austriecii au botezat aceasta cafea dupa rasa calugarilor capucini. Mai exact dupa culoarea ei. Si mai dragut este ca a existat si o alta varianta, numita Franziskaner, cu si mai mult lapte, si care imita culoatea rasei calugarilor franciscani. Adica, iata-ne “acasa”, in Piata Muzeului, linga Biserica franciscana.

Toppingul – scortisoara sau ciocolata rasa – vine insa de la italieni! Dateaza de prin 1930. Intr-un mod extrem de ciudat, cappuccino isi face intrarea triumfala in Satele Unite abia pe la mijlocul anilor ’90!

.

In India, desi nu se stie precis, avem impresia ca  au bagat muuuuult prea multa cafeina. Avem si dovada: Hum Toh Hain Cappuccino (indiferent ce-ar putea inseamna asta). Sfatul nostru (totusi): consumati, consumati, consumati!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s