Gallery

Marile dileme de vineri

Cum statea Francisc extrem de cuminte si atent, pe scaunelul lui, dintr-o data ne-a pus in vedere ca traieste cu o mare curiozitate pe care ne-a impartasit-o imediat. Ei bine, dilema lui Francisc se referea la felul in care se feliaza ciocolata. In primul rind, a constatat ca migdalele se taie foarte bine, dupa cum ne-a si aratat imediat.

migdale

Asa este, am dat imediat din cap, iata ce frumos! O noua banalitate! Numai ca Francisc si-a continuat expunerea, aratind ca lucrurile difera destul de radical in cazul ciocolatei albe cu visine, caci visinele nu se taie, ci dispar cu totul! A descoperit Francisc vreo trei cazuri de “disparitii miraculoase”. Si, in mod cert nu OZN-urile rapisera visinele.

visine

Bineinteles ca toata lumea l-a banuit imediat pe Francisc! Nu mai e un secret ca, daca ar putea, ar papa toate bunatatile pe care le avem, ba chiar il mai si incurajeaza unii sa faca asta! La o cercetare mai amanuntita a reiesit insa ca visinele nu au disparut, ci s-au mai afundat. Deci, crezind ca lucrurile sint rezolvate, ca Francisc si-a primit raspunsurile dorite, am dat fiecare sa vedem de treburile noastre. Francisc, insa, a revenit cu o noua intrebare: daca lumea o sa creada ca ciocolata cu merisoare si pepperoncini e… pizza?

Pepperoncini

Tot norocul nostru e ca Francisc a participat la ascunderea indiciilor pentru un “treasurehunt” in Piata Muzeului si, drept rasplata, a primit niste clementine. Asa ca, l-am trimis sa pape frumos clementine, ca din cauza ciocolatei a ajuns sa gindeasca prea mult. Exagerat de mult. A aflat pina si Francisc – de la “cercetatorii britanici”, evident – ca pulberea de “theobroma cacao” reduce incidenta bolilor cardiace, asa ca e dezlantuit! Vrea pur si simplu sa salveze lumea. I-am explicat ca  flavonolul epicatechin nu se gaseste numai in cacao, ci si in ceaiul verde si in sucul de grapefruit, asa ca, de ceva timp, iata ca tot luptam si noi pentru sanatatea populatiei… Sa pape linistit clementine…

clementinele

Dar n-ai cu cine discuta! Francisc vrea sa pregateasca o noua ciocolata si dilema actuala e daca s-o faca oare cu portocale sau cu clementine? Clementinele ce contin? Are cineva idei? Si daca are, mai poti sa stii ce iese din asta? Da’ daca stii, crezi c-ajuta? Si dac-ajuta?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s