Gallery

Hai la nisip! Cafea la nisip! Plus alte raritati

100

Decit ca e un “agregat” mai ciudat, iar nisipul e incarcat direct intre peretii “sculei”, partea cea mai haioasa fiind hornuletul (il vedeti in dreapta) care poate sa si fumege de suparare cind se incinge prea tare. Nu cit sa extragem quartzul din nisip. Numai cit sa extragem o cafea innebunitor de buna din stocul de cafea pentru ibric. Secretul consta in infierbintarea nisipului care odata incins, fierbe mai apoi intr-un ritm anume cafeaua dinauntru. E un soi de “espresso” la nisip, o combinatie intre varianta cu agitatul ibricului in lighean si generatia de aparate “Vesuviana” inventate pe urma. Aici insa nu se lucreaza sub presiune. Desigur, exceptind ce este intre peretii ce contin nisipul. Si ciudatenii din astea mai exista! De exemplu Cafetino!

Dar, daca tot vorbim de modele mai ciudate de producere a cafelei, sa si privim citeva chestii absolut elementare. Iata despre ce discutam:

Vesuviana, care intr-un mod aproape incredibil prepara si spuma de lapte:

 

Cafetino – pe baza de vacuum, cu varianta ulterioara de Bodum – in care recipientele erau suprapuse, cam ca la espressorul italian; o adevarata splendoare :

.

Dar astea-s mizilicuri! Daca vreti sa vedeti o masinarie cu adevarat ciudata pentru producerea cafelei, iata! Celebra Faema! Este, probabil “bunica” a tot ceea ce numim azi “French Press“:

.

Pe linga astea, ce avem noi e joaca de copil. Dar merita o sansa daca sinteti nostalgicii unei cesti de cafea la nisip! Noi sintem pregatiti, nisipul e deja fierbinte.

101

Pentru stimularea imaginatiei, iata o ultima poza!

102

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s