Gallery

Blogul lui Francisc a implinit un anisor!

Pai da! Trece timpul! Uite ca bloguletul lui Francisc astazi face un anisor. Nimeni nu a mai numarat cafele pe care le-a baut Francisc ca sa-l scrie si sa puna pozele, nu a cintarit nici bucuria lui Francisc de a storce aici tot felul de trairi ce le avea, de impresii, de vise. Acum un an de zile, Francesca nu exista inca. Se lucra de zor, e drept, dar toate termenele preconizate pentru a deschide au fost depasite. Doar Francisc scria pe bloguletul lui si spunea tuturor ca va locui in Piata Muzeului, intreba lumea daca sa pastreze sau nu candelabrul vechi, gasit in pod. Pe primul lui prietenut de pe blog l-a invitat la un fresh de portocale, dar in cele din urma, dupa ce am deschis, s-a lasat cu mult-mult cacao baut impreuna. Iar apoi cu enorm de multa limonada imbunatatita cu menta si busuioc.

A venit Francisc!

A venit Francisc!

Exista la musulmani o superstitie, anume ca primul client trebuie sa plece fericit, motiv pentru care in orice bazar, primul client e un fel de divinitate, i se fac reduceri, plecaciuni, unii ar face si sfoara in fata lui, doar ca sa nu cumva sa plece fara sa fi luat ceva, fara sa-i infloreasca un zimbet pe buze. Primul nostru client… a fost o clienta. A revenit apoi cu regularitate, pe urma s-a imprietenit cu toata lumea si nu ne-a parasit pina cind nu s-a mutat din oras. Daca ne mai citeste blogul, iata o cafea virtuala pentru ea!

flower

Sincer, nici Francisc nu prea credea ca va avea atitea lucruri de scris despre niste zeci de metri patrati in Piata Muzeului! In fond, ce mare lucru se putea intimpla? Si totusi, cite nu s-au intimplat intr-un singur an… La inceput nu intrau decit turistii straini. Din citi treceau prin Cluj, unul nu ne rata. Francisc devenise poliglot, pentru ca de la irlandezi la canadieni, de la italieni la indieni, nemti, americani, toate natiile s-au perindat inauntru. Si asa s-a si incheiat anul, cu o ceata de italieni, veniti sa petreaca noaptea de anul nou la Cluj. Un “jalon” important in anul ce-a trecut a fost cufarul lui Boby, in care copiii au scotocit dupa jucarii, dar nu mai putin lipsit de importanta si ca s-a “reinventat” siropul cu sifon, acest din urma articol fiind adus tocmai de la ultimul sifonar “in viata” pe care-l mai are orasul acesta.

fetele

 A venit si a trecut “isteria cupcake“, pe urma Francisc s-a specializat in shake-uri, a dat cafele la TEDx Eroilor, s-a imprietenit cu baietii practicanti de Capoeira

.

Si n-a trecut mult timp si a urmat matinalul cu Irina Gaspar si Alin Scrob pe TVR, alaturi de minunata trupa BigTonez. Si chiar daca Francisc era mai somnoros, varul Kiki a fost in elementul lui si a si dansat cu Irina toata dimineata!

.

Pesemne ca atita activitate le-a facut foame lui Kiki si Francisc, caci imediat dupa aceasta intimplare au relatat despre primele prajituri de casa produse exclusiv pentru Francesca, poate va mai amintiti celebrele batoane cu nuca si prajiturile cu gem de macese… Dementa culinara…

Pe urma, Boby a prins porumbeii care invadau Francesca mai ceva ca in Hitchcock:

IMG-2i.

Nici “varul” Kiki n-a stat degeaba, el facindu-si la fel de numerosi prieteni ca si Francisc.

vKiki

Si nu a fost doar atit! A urmat sezonul de frappe-uri si inghetata, pe urma Francisc a inventat “micul dejun de ursulet” si cu mare bucurie a constatat ca lumea rontaie cu placere pe terasa, alaturi de Kiki… tot ce pune el in bol.

rontait

Sa nu omitem nici faptul ca Francisc a fost plecat in vacanta si de acolo s-a intors cu ustensile pentru cafea la ibric. Iar pe urma “tehnologia” s-a imbunatatit si cu optiunea de “cafea la nisip“. Apogeul a fost cind o “armata” de turci, la propriu, a ocupat masa din colt si a trebuit sa le facem taman cafea turceasca! Au avut numai cuvinte de lauda.

coffee

A urmat epoca celebrelor linzere, late cit covorul fermecat al lui Aladin, aduse prin curierat rapid, zi de zi, tocmai din Bihor, de la granita cu Ungaria. Remember?

linzer

Multa prietenie si iubire a mai curs in stinga si-n dreapta, dar in cele din urma s-a cimentat intrucitva cea cu Sanyi Padurean.

sanyi

Urmarea o stiti: ciocolata de casa, ciocolata calda de exceptie, celelalte bunatati… Ciocolata de casa se onoreaza si la comenzi pentru acasa. In paralel, incep sa apara prajiturile de casa produse exclusiv pentru Francesca, direct la Cluj. La fel, sandwichuri grill, proaspete, cinstite, numai bune.

c

Asadar, ce-i mai lipsea lui Francisc? Ceva unic, poate. Ceva ce nu gasiti pe toate drumurile, nici la mall, nici in alte magazine, nici in alte cafenele: cafea fair trade, bio, de cea mai buna calitate, alaturi de gama de ceaiuri bio, organice, pe care le gasiti numai si numai la Francesca.

ground

Cum sa ratezi asa ceva? Sau cum sa ratezi noul sortiment de ceai alb? Dar Francisc v-a informat de toate acestea si pe Facebook, unde intre timp si-a facut sute de prieteni.

hot

Si ca lucrurile pot fi impinse si mai departe, a devenit cit se poate de evident! De curind, la Francesca au aparut sucurile absolut naturale, dar Francisc a insistat sa fie si proaspete. Ca atare, sucurile se produc pe loc, fie cele de citrice, fie morcov, mar sau ce se nimereste. Bonus, produsele fara zahar, fara aditivi, fara conservanti, far coloranti, din faina integrala etc.

00suc0

Dar toate acestea le stiti, daca cititi blogul lui Francisc. Si-atunci? Cum sa nu-l iubesti pe Francisc?

seara cu Francisc1

“Cireasa de pe tort”, in clipa de fata, este insa ziarul pe care Francisc il va lansa curind si care se va distribui gratuit numai la Francesca. Avind in vedere ca Faclia vinde 2000 de exemplare pe zi, si e “cea mai tare” pe piata, chiar merita sa ne masuram puterile. Ziarul va avea si o componenta online, pentru cei care vor dori sa-l “rasfoiasca” de acasa. Va fi pentru oameni cu mintile intregi. Neotraviti de politica si de cancan. Pentru ca asa sint si prietenii nostri, asa sint si prietenii lui Francisc. Alesi pe sprinceana. Intre timp, vi-l putem arata pe corespondentul nostru din Franta. Este medic, dar nu-l sperie nici scrisul. Si, fiti pe pace, veti afla din timp toate detaliile.

francez

Ei, multe n-au mai ramas de spus. Decit ca Francisc s-a imprietenit cu Uliu Stan, noul nostru barista. Gratie lui, Francesca va poate oferi o gama extraordinara de specialitati de cafea, de combinatii delicioase, adevarate capodopere in materie.

Uliu Stan

Dar Francisc se multumeste cu cescuta lui. Asa a inceput, asa va si continua…

creamy

A uitat ceva Francisc? N-a uitat nimic. Doar ca e greu sa povestesti la modul exhaustiv ce ai facut intr-un an de zile. Sigur ca au mai fost destule. A rontait porumb, a povestit vrute si nevrute cu Mircea Toma, a baut cu… Uuuups! Hai sa nu dam toate detaliile. Si sigur ca fiecare tine minte partile care ii plac mai mult si mai mult. Un singur lucru n-a uitat insa Francisc, anume sa va spuna ca…

flu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s