Gallery

Cum sa te pastrezi tinar si fericit primavara? Trei retete infailibile de la Francisc

Stim cu totii ca astenia de primavara nu e buna. Deloc. Cum s-o combatem, deci? Bunaoara, sa nu devenim masochisti. Ma refer la cure de slabire sau alte chinuri conexe. Apoi, oricine isi va pune intrebarea “Pe cine iubesc eu mai mult si mai mult?” va gasi destul de usor raspunsul: “Pe mine“. Pai daca asa stau lucrurile, situatia e ca si rezolvata. Iata prima reteta a lui Francisc: faceti-va o surpriza placuta! Ia s-auzim, cine va striga: “Nu merit! Nu merit asa ceva!”

tort.jpg

Daca ati razbit pina aici, sa trecem la a doua reteta. Dupa cum am vazut deja in prima parte, fructele joaca un rol esential in prezervarea tineretii si in reimprospatarea fericirii. Adaugam peste portocalele deja existente in povestea noastra si niste mere (an apple a day keeps the doctor far away). Dincolo de clasicul cliseu, stim ca merele contin antioxidanti (ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare etc.), fibre (deci reduc colesterolul), tot merele ajuta la intarirea oaselor, potasiul din mar ajuta la normalizarea presiunii arteriale, ajuta plaminii, unde mai pui ca tot bietele mere contin si vitaminele A, B1, B2, C, apoi magneziu, fosfor, fier potasiu… Si sa nu uitam de pectina! Sint o banca de sanatate si voie buna. Ca atare, Francisc a emis urmatorul edict: o praji cu mere pe zi indeajuns nu iti va fi!

mere

Din aceasta cauza a aparut combinatia de praji de casa cu mar si budinca!  Aportul de elemente esentiale devenind astfel mult mai rezonabil.

mb

Colac peste pupaza, a aparut acum si provocarea de cocktail ne-alcoolic numit exact “Apple cake”, desi pentru pastrarea fericirii am recomada unul mai acoolic: “Sweet Harmony”.

sweet harmony

Unde credeti ca mai intilnim marul in natura? Pai, impreuna cu buna sa prietena Scortisoara, in delicioasa ciocololata alba de casa! New! Si numai la Francesca.

meresicinamon

A treia reteta (si ultima pe ziua de azi) este una serioasa de tot! Nu dintr-aia cum gasiti in reviste – ca bretonul iti scurteaza viata cu 5 ani, deci tre’ sa te tunzi sau ca trebuie sa te hidratezi ca dementul, ca altfel ai trai normal – ci se refera la o componenta strict intelectuala: fa-ti o “harta antiaging” sau intra pe un forum de discutii, evident – cu acest topic, si garantat o sa rizi pe saturate. Iar risul, te va mentine si tinar si fericit.

Cum ar zice doctor Oz, prietenul meu de suflet, sufletul meu pereche, vedeta siteurilor de femei, risul e mai important chiar decit cereala integrala ce contine acid folic, o substanta ce iti imbunatateste starea de spirit. Adicatelea, daca acidul folic / cerealele imbunatatesc starea de spirit, apoi risul in mod clar trebuie sa faca minuni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s