Gallery

Un “turkish upgrade”

Dincolo de specialitatile de cafea deja existente, o punere la punct a cafelei turcesti, la ibric, era necesara.

t1

Asa incit, am achizitionat un minunat serviciu turcesc, de la mama lui de acasa, tocmai de la Istanbul.

t2

Daca cineva isi imagineaza ca turcii nu sint bon-viveuri, greseste amarnic! Dincolo de culori, miresme si gusturi, atunci cind coborim la nivelul concretului, gasim imediat o gramada de lucruri care mai de care mai interesante: mirodenii, fructe uscate, coji confiate, seminte, boabe, tot ceea ce poate sa aduca un plus esential oricarui lucru banal. Si inca ceva! Timp. Turcii isi aloca timp (cu generozitate) pentru a savura o cafea, un ceai, cu mici bucurii olfactive si gustative alaturi. Poate c-ar fi cazul sa invatam si noi. Si, isi ingrijeste cafeaua, precum neamtul berea: cu un capac.

tc

Pornind de aici, de la bucuria de a trai, iata citeva imbunatatiri pe care le-am facut la Francesca! In primul rind, s-a inventat o ciocolata alba cu multa “culoare” si prospetime, o bucurie nu doar pentru ochi, ci negresit si pentru papila gustativa. Un mix de arome si miresme numai bun sa incinte pe oricine, fara insa a aluneca neaparat in “exotic”.

cagt

Apoi, ceva mai “clasic”. Singura imbunatatire fiind aici alunele dolofane si mult mai gustoase decit cele pe care le gaseam pina in prezent.

big alune

Si, pentru ca trebuia deja sa venim si cu ceva nou, iata si ciocolata cu boabe de naut si un nou mix de seminte si stafide.

naut

Noi ne-am lasat inspirati de marginalii. Dar daca vreti o imagine autentica cu ce inseamna “ceva dulce” la prietenii nostri turci, luati aminte la nenea din spatele imaginii ca sa aveti un termen de comparatie in privinta dimensiunilor!

SANY0131

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s