Gallery

The Trouble with Sonia

Sonia arata ca naiba. Propriu-zis, nu stii nici macar din ce unghi sa te apropii de ea. Sau daca sa te apropii. Nu e o chestie noua. Asa a aratat intotdeauna. Are, apoi, luciri malefice – ar zice unii. Si tenebre. O minte normala ti-ar spune imediat ca intelept ar fi  sa tii distanta cuvenita. Sa-ti vezi de viata ta. S-o lasi in pace. Iar daca iti lipseste si putinul simt estetic care se presupune ca ar trebui sa-l ai, se gasesc suficient de multi oameni care sa te traga de mineca, sa te readuca la realitate. Argumentat, chiar.

Sonia face parte din categoria aceea de care ti s-a spus intotdeauna sa te pazesti. In general, cei care spun asta, care “te avertizeaza”, se si bazeaza pe cite ceva. Au auzit lucruri. Pe urma, un cor intreg de voci se declanseaza ca la comanda, voci ce incep sa te previna ca Sonia nu e cea mai fericita alegere. Sa te mai gindesti…

In viata, poti sa asculti sau poti sa faci dupa capul tau. “Sa dai cu capul”, cum se zice. Sigur ca stii si singur ca lista lucrurilor de care trebuie sa te feresti cuprinde indeobste tot ceea ce este “nesanatos”, “imoral” sau ingrasa. Pentru ca astea sint lucrurile bune. Cu Sonia, treaba e ca are – dincolo de aspectul total necomercial – caramel si nuca. Adica ingrediente sa se incadreze dupa cum zic gurile rele in categoria “bomba calorica“. Dar, hai sa fim seriosi! Mai are si altceva. Gust.

Sonia2

Iar gustul acesta, felul in care se amesteca dulceata caramelului cu mai lemnoasa nuca, devine o chestie pur si simplu irezistibila. Dupa cum spuneam, asa a fost de la bun inceput. Nu putem infrumuseta sarmana prajitura. Ne multumim doar cu frumusetea gustului si cu placerea pe care o imprastie rapid celor care se grabesc sa o hapaie.

Multi au zis ca prajitura ar trebui sa fie mai mare. Altii au zis ca si o singura bucata e un exces, desigur dupa ce o infulecasera pe nerasuflate. Numai probleme! Nici urma de unanimitate. Pe urma, s-a ivit si cineva care s-a declarat cel mai mare fan. Sonia Nechifor. Pe scurt: PR, papusi Momiji, ginduri frumoase. Si mai nou prajitura cu nuca si caramel. Si tot am incercat, tot am cautat o alta cale, dar intr-atit de mult i-a placut prajitura incit pina la urma am botezat-o. Simplu: Sonia.

sn fb

Daca lucrurile s-ar opri aici, ar fi OK. Doar ca, nu e tare usor cu Sonia noastra. Problema cu Sonia e teribila! “The trouble with Sonia” cum ar zice amicul Hitchcock e ca se termina de indata ce o scoatem la vedere.

ttws

Si asta, va spuneam, chiar daca arata ca naiba. Daca ar semana citusi de putin cu cealata Sonia (Nechifor), coada ar fi probabil pina la intrarea in Cluj. Sau si mai lunga. Dar va puteti convinge si singuri. Aruncati o privire pe Revista Bulevard. O veti gasi acolo, cu gindurile ei frumoase cu tot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s