Gallery

Multumit, pentru ca pot multumi!

Poate mai tineti minte ca am demarat – la inceputul lunii aprilie –  povestea cu cafeaua “in asteptare”. Suspended coffee. Mare tambalau! Unii au zis ca n-o sa mearga, altii ca “ospatarii” vor fura cafeaua celor necajiti, vrute si nevrute. Nici entuziastii n-au lipsit! Lumea a venit si a lasat citiva lei, cu drag, si pentru cei mai putin norocosi. Ba chiar si cite un gind bun, notat cu pixul, care cum s-a priceput.

IMG-20130407-00961

Incetul cu incetul, insa, mediatizarea a trecut, cafelele in asteptare s-au imputinat. Si-a venit duminica. Cu o dimineata simpla si superba, cum numai in Piata Muzeului ai sansa sa vezi, cu soare, cu cer senin parca agatat de turnul bisericii, cu liniste si parca si cu-n iz de flori de tei. Si o pereche. Oameni si ei. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Au intrebat daca avem cafea in asteptare. Aveam. Mai erau vreo citeva. Vreo 4-5. Nu tare multe. Cum vinzoleala mare nu era la ora aceea, s-au asezat, tacuti, afara. O cafea si un ceai. Nici lingurite n-au vrut sa foloseasca pentru a-si amesteca putinul zahar. Ca spalatul vaselor, ziceau, probabil ca nu a fost platit…

Dupa ce au fost serviti, si-au inchis ochii si s-au rugat. Pe indelete. Pentru cei de la care primisera cafeaua si ceaiul. Au multumit.

sc

Au multumit pentru binele care plutea in jur, pentru minunatia ce o traiau. Nu, nu erau doar doua cani si-un pic de apa calda. Caci, aveau – cei doi – o teorie a lor! Ca binele se poate stringe in anumite locuri, ca atrage apoi  acolo si mai mult bine, tot mai mult bine, ca trebuie doar acceptat. Cu inima deschisa. E atit de simplu! Iar toate lucrurile astea – laolalta – fac mai apoi ca toate fortele binelui din Univers sa inceapa sa miste lucrurile in sens pozitiv. Binele asta, trebuie sa “circule”. De ti s-a facut un bine, fa si tu un bine. Accepta. Multumeste. Sint niste etape aici! Si-atunci raul, caci si raul exista, spuneau ei, vine ca fluturele, noaptea, spre becul ce-l vrajeste, dar nu poate patrunde, caci e prea mult bine strins, e prea multa lumina.

Filozofica dimineata, minunata dimineata! Si, Doamne, cit e de simplu sa faci doi oameni fericiti!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s