Bunatati dementiale pentru (hai cu cliseul!) o toamna nebun de frumoasa

E toamna! Dovleacul ne da tircoale. Si mai exact, se pravale pe noi! Si, in atari conditii, cum sa nu faci o tarta? Din aia buna, cu scorti si cu multa nuca, de sa te lingi pe toate degetele. Ti se topeste-n gura. O minunatie de tarta, exact de toamna.

Tarta cu dovleac, nuci si scortisoara

Tarta cu dovleac, nuci si scortisoara

Sau, ca sa avem si o reprezentare mai de detaliu:

Tot tarta cu dovleac (da' ce-ati crezut?)

Tot tarta cu dovleac (da’ ce-ati crezut?)

Cit despre ciocolata si nuca, ce sa va mai spun? C-au trait fericiti pina-n adincimile farfuriilor, si tot la fel de tare s-au iubit si atunci. pentru ca mare lucru n-a mai ramas de zis, iar firimiturile stau chezasie.

Ciocolata si nucile ramin si pe mai departe in relatii de bun gust

Ciocolata si nucile ramin si pe mai departe in relatii de bun gust

Daca e sa ne referim si la acest cheesecake, macar asa in treacat, trebuie spus ca e la fel de bun si cu capsuni, si cu nuci verzi si jur c-am incercat-o si cu rubarba si tot la fel a fost.

cheesecake

cheesecake

Dar, pentru ca unora le place jazzul si altora mai putin zaharul, a trebuit sa inventam si o alta minune SUGAR FREE, ce-i drept din faina BIO, ca nebunia sa fie pina la capat, multe banana, sirop de artar.

Familia "Sugar Free", mica si consistenta :)

Familia “Sugar Free”, mica si consistenta 🙂

Cu alte cuvinte, afara de mai vecheqa forma cu pudra de roscove, banana si migdale, a venit din urma si minunatia cea noua, relative mai consistenta si foarte buna pentru ceva din gama “fara zahar”. Noa, bine?

In materie de ciocolata, sigur ca sint noutati! Si la ciocolata alba si la cea clasica. Sa incepem cu inceputul! Cuvintul cheie este: fistic! Cu-n pic de vanilie si cu… rosii. Da, rosii dulci, deshidratate. Sint foarte bune. Micute si bune. Si, in general, e o combinatie tare reusita.

Ciocolata alba cu vanilie, fistic si rosii dulci

Ciocolata alba cu vanilie, fistic si rosii dulci

Alba, cu rom, cu lamiie si cu coacaze negre…. Adica ceva alb-negru. Romul si lamiia au impreuna o savoare deosebita, iar cu coacazele intra perfect in armonie.

Ciocolata alba cu coacaze negre

Ciocolata alba cu coacaze negre

In ceea ce priveste ciocolata “adevarata”, cea cu cacao, n-am reununtat la cuisoare, doar ca am scaldat merele bine in coniac si I-am adaugat niste nuci trase in miere si a iesit o super-cioco, numai buna si pentru sezonul rece.

Cuisoare, coniac, mere si nuci

Cuisoare, coniac, mere si nuci

Avem apoi capsunile! Da, noroc ca ne-am harnicit cit a fost sezonul capsunilor si am pus pe iarna. La modul la care le maninca lumea sigur n-o sa prinda primavera, dar asta e 🙂

Capsuni, da!

Capsuni, da!

Si mai sint noutati in pregatire! Fiti cu ochii-n patru!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s