De ce are Mosul nasul rosu? (dezvaluiri ce vor schimba lumea)

Dac-am fi trait pe vremea cind mosul avea un cocos, iar moasa o cocoasa, sigur ca povestea de astazi ar fi fost una extreme de scurta. Ce sa mai zici despre asa ceva? Numai ca, intre timp lumea a evoluat, iar Mosul umbla cu spiridusi dupa el.

Mosi si spiridusi (sec. XXI)

Mosi si spiridusi (sec. XXI)

Se stie ca mosii duc o viata sedentara, motiv pentru care sint mai rotofei. Normal, pe undeva, mosul fiind o reprezentare totemica, arhetipala, bonoma, bine asezata in galeria reprezentarilor noastre legate de gesturi cu adevarat pozitive – oferirea de cadouri, ca sa dam un exemplu.

Pe linga casa Mosului, care am vazut ca trebuie sa fie bonom si dragut, apar tot mai des si spiridusii (Elfii). Potrivit definitiilor, acestia sint “duhuri domestice binevoitoare” si, zice cronicarul, “unde sed, aduc toate norocirile de pe lume, iar darurile lor sint fermecate”. Alte studii sustin ca spiridusii “pot efectua si lucrari casnice”, dar noi chiar nu va sfatuim sa va bazati pe asta.

Lucrari casnice?

Lucrari casnice?

Ceea ce stim sigur este ca desi au o pre-setare ce-i determina sa se agite, cu timpul, spiridusii incep sa copieze felul de a fi al mosilor, devenind tot mai lenesi, vorbind foarte mult, in schimb.

Cum ii deosebim?

In primul rind, mosii au barba, iar spiridusii nu au, fiind probabil mult mai tineri / puberi. In al doilea rind, mosii au hainute rosii, iar elfii sint imbracati in verde, fiecare purtindu-si culoarea si in ceea ce priveste caciulitele traditionale sezonului.

Cu ce se ocupa?

Dupa toate probabilitatile, Mosii sint cei care coordoneaza intreaga activitate! Ei spun spiridusilor cum sa manevreze capacele si care anume fursecuri cu nuca sa le sterpeleasca, odata ajunsi pe tejgheaua de la Francesca.

Fiecare Mos si fiecare Elf face cit greutatea lui in fursecuri!

Fiecare Mos si fiecare Elf face cit greutatea lui in fursecuri!

Doar doua lucruri ar mai fi de lamurit! In primul rind, o buna intrebare ar fi: citi Mosi si citi spiridusi exista? Iar la aceasta intrebare in mod evident nu va putem raspunde cu o cifra. Raspunsul corect fiind:

avem exact atitia Mosi si exact atitia spiridusi de citi aveti nevoie!

Si, ca un ultim aspect, daca v-ati intrebat vreodata de ce are Mosul nasul rosu, noi banuim ca fursecurile sint cauza, ca la vinul fiert n-am putea sa ne gindim…

"Familia" noastra de Mosi si Spiridusi... powered by BallonnMania!

“Familia” noastra de Mosi si Spiridusi… powered by BallonnMania!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s