Datini & obiceiuri. Care cafea e mai buna – cea “ascutita” sau cea “bondoaca”?

Nu stiu de ce oamenii de stiinta britanici nu au abordat aceasta chestiune vitala! Asa ca, in cele din urma, ar trebui sa gasim chiar noi un raspuns la spinoasa intrebare enuntata in titlu.

coffee @ Francesca

coffee @ Francesca

Avem doua cazuri. Cum procedam? Mizam pe gustul trunchiului de con sau pe delicatetea calotei sferice? Greu de spus. Pe urma, aproape orice gourmand stie ca ultima inghititura / ultima picatura (ca ultima firimitura) inseamna tot ce-i mai bun si mai bun! Dar, in cazul acesta, nu riscam oare ca in cazul cafelei “ascutite”, troncconice, sa raminem usor dezamagiti de “zgircenia” ultimului strop? In canita “bondoaca”, se va putea lafai un ultim strop mult mai generos… Zic si eu…

Pe de alta parte, cafeaua e buna cind este calda. Ca atare, in canita “ascutita”, ultimul strop pare sa aiba sanse mai mari de a ramine la o temperature adecvata, in cana “bondoaca” fiind mmuuuuult mai expus intemperiilor…

Of, Doamne! Uneori pare asa de complicate viata asta! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s